Ангел Джамбазки: Да живееш в Европа е привилегия и не трябва да се превръща в право на нелегално приходящи

Ангел Джамбазки – кандидат за евродепутат от ВМРО-БНД

Най-активният български евродепутат и водач на листата на ВМРО – Българско национално движение за изборите на 26 май Ангел Джамбазки в коментар по темата миграция:

Настоящият мандат на Европейския парламент и Европейската комисия беше белязан от кризи. Едва отърсили се от дълговата криза на Гърция институциите трябваше да се справят с ново предизвикателство. Разбира се това е мигрантската криза. Благодарение на безотговорността на някои държавни ръководители от Западна Европа милиони нерегламентирани мигранти бяха поканени да нахлуят на континента ни. Още по-скандалното беше, че това се случи в контекста на раждането на една от най-опасните терористични организации в историята „Ислямска държава“. Тази организация активно и доказано използва каналите за нелегално преминаване на границите на ЕС.

Защитата на външните граници на ЕС е изключително важна от гледна точка на сигурността. Инструментът, който трябва да бъде използван, е ФРОНТЕКС. Влизането в ЕС трябва да бъде разглеждано като привилегия, какъвто е моделът в други страни като например САЩ и Австралия. В момента съществува порочната практика знайни и незнайни НПО-та (които между другото тази година бяха номинирани от комунистите за наградата Сахаров) да стават съучастници в трафика на хора, взимайки ги от международни води в Средиземно море и транспортирайки ги до територията на страни членки. Това трябва да бъде преследвано от закона. Европа трябва да бъде крепост. Когато една неправителствена организация подпомага нелегалната емиграция, подпомага незаконното преминаване на граници, тя също извършва престъпление. И тук идва и другият въпрос: Къде е отговорността на така наречените лидери на Европейските държави? Отговорността на г-жа Меркел, която като истински популист първо покани всички, след това се отрече от думите си.

Положителни примери не липсват. През последната пленарна сесия на Европейския парламент в Страсбург бе приет изключително важен доклад, който увеличава компетенциите на Фронтекс и създава  Европейска гранична и брегова охрана. Тя ще може да бъде пращана по външните граници на Европейския съюз и да помага на националните органи за гранична охрана при нужда.

Ако има една агенция на Европейския съюз, която е наистина полезна и чиято поддръжка си струва, то това несъмнено е ФРОНТЕКС. За да запазим свободата на движение на хора, стоки и капитали през вътрешните граници на ЕС, то ние трябва да бъдем последователни в защитата на външните си граници по суша и по вода. Ето защо приветстваме увеличаването на правомощията на ФРОНТЕКС. Трябва да се подчертае и важността на Постоянния корпус на европейската гранична и брегова охрана, предвиден от този доклад.

Нашият континент несъмнено е мястото с най-високо качество на живот. Много хора биха искали да дойдат и да живеят тук. Да живееш в Европа обаче е привилегия, а не право. Икономически мигранти и нашественици, които не приемат западните ценности, нито пък нашия начин на живот, нямат място в нашите страни. Нека не забравяме също така, че каналите за т.нар. бежанци, се използват и от терористични организации.

Ето защо всяка стъпка, която цели да подсили ФРОНТЕКС и да мобилизира общите ни усилия за охрана на външните граници на ЕС, си струва.

Групата на Европейските консерватори и реформисти, от която съм част, също така беше ключов фактор за приемането на няколко критични споразумения за борба с тероризма със САЩ. Едно такова споразумение позволи банкова информация да се използва за откриване на терористична дейност. ЕКР също така осигури сделка със САЩ за регистър на имената на пътниците (PNR), която ще спомогне за разкриването и наказателното преследване на терористи, тежки престъпници и трафиканти. Нашата група също така има предложение за въвеждане на подобна система PNR в рамките на ЕС.

Купуването и продаването на гласове е престъпление! Медията предоставя едни и същи условия за отразяване на предизборната кампания на всички регистрирани за участие в изборите за Европейски парламент партии, коалиции и инициативни комитети. За повече информация се свържете с нас на editor@gabrovodaily.info.

Categories Политика
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.