Инициатива "Добрите българи"

„Суперхостинг“ – първият партньор на националната кауза на Момчил Цонев „Добрите българи“

Инициатива "Добрите българи"
Инициатива „Добрите българи“

Водещата хостинг компания в България Superhosting.bg става първият голям партньор на националната кауза на габровския общественик Момчил Цонев „Добрите българи“. Компанията ще подкрепи създаването на бъдещата медия dobrite.bg.

Момчил Цонев създава Facebook страницата Добрите българи на 9 март 2013 г. Каузата й е да популяризира добрия пример на онези българи, които с добротата или с успеха си са направили нещо повече за своята общност, квартал, град. „Вярваме, че Добрите българи съществуват. Те живеят с нас, работят с нас, те са обикновени хора като нас. Това, което ги отличава от другите е, че са направили добро, че са постигнали нещо“ – пише през 2013 г. Момчил Цонев. Габровецът започва да работи върху развитието на национална онлайн медия, която да разказва истории за доброто от обикновени хора.

Момчил Цонев е създател на регионалната медия Габрово Daily и на множество културни инициативи в родния си град, довели до обявяването му през 2018 г. за един от 20-те най-изявени млади личности на България заради културния си принос към Габрово. Създател е първата местна онлайн енциклопедия Gabrovowiki, първата компютърна игра за Габрово Gabroville, популярния музикален клип “Щастливо Габрово”, международния уличен фестивал 6Fest Gabrovo, историческата поредица “Габрово – живият град” и др. Завършил е журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“, където в момента е докторант по онлайн журналистика.

Може да се присъедините към общността на „Добрите българи“ ТУК.

Това е втората голяма инициатива, която Момчил Цонев обявява тази година. От началото на 2019 г. габровецът развива и регионалната инициатива „Балканджии – сърцето на България“, посветена на културата, историята и туризма на селищата в Предбалкана от трите области Габрово, Велико Търново и Ловеч. Повече четете тук.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info