Отново повече случаи на COVID-19 в Севлиево, отколкото в Габрово

Осем са новите потвърдени случаи на COVID-19 в област Габрово на 29 юли 2020, съобщиха днес от Регионалната здравна инспекция.

В община Габрово случаите са два – 33-годишен мъж е без симптоми, а 37-годишен мъж е с грипоподобни симптоми и провежда домашно лечение.

В община Севлиево случаите са шест. 20-годишен мъж е с грипоподобни симптоми и провежда домашно лечение. 54-годишен мъж е хоспитализиран с двустранна пневмония в Специализираната болница за активно лечение по белодробни болести Габрово. Жени на 19 и 25 години са с грипоподобни симптоми и провеждат домашно лечение. 62-годишна жена е хоспитализирана в Инфекциозно отделение на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ Севлиево с висока температура, повръщане и диария. 74-годишна жена е хоспитализирана също в Специализираната болница за активно лечение по белодробни болести Габрово с двустранна пневмония.

Новорегистрираните случаи не са свързани с трите епидемични взрива на територията на област Габрово в три предприятия в Севлиево и Габрово, за които РЗИ съобщи в последните дни.

Лицата, провеждащи домашно лечение, са поставени под задължителна 14-дневна домашна изолация.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.