9 са новите случаи на COVID-19 в областта, 6 от тях – в габровска фирма

9 са новите потвърдени случаи на COVID-19 в област Габрово на 29 юли 2020 г., съобщават от Регионалната здравна инспекция.

6 от случаите са на работнички от фирма за текстил и облекло „Дзалли“ в Габрово на възраст от 31 до 63 години. 5 от работничките са от Габрово, една – от Севлиево. С тях общият брой на регистрираните случаи до момента в „Дзалли“ става 15.

Останалите 3 нови случаи нямат връзка помежду си – това са жена на 39 години от община Габрово и две жени на 30 и на 70 години от Севлиево.

70-годишната севлиевка е  хоспитализирана с грипоподобни симптоми в Инфекциозно отделение на МБАЛ “Д-р Ст. Христов“ – Севлиево. Останалите новорегистрирани случаи провеждат домашно лечение и са поставени под задължителна 14-дневна домашна изолация.

Няма нови случаи на COVID-19 в двата завода в Севлиево.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.