86-годишна жена от Габрово е новият случай на коронавирус

86-годишна жена от Габрово е новият случай на коронавирус, обявен тази сутрин от Националния оперативен щаб.

Възрастната габровка е дала положителна проба на бърз тест и на PCR тест. Изследвана е във връзка с предстояща хоспитализация в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ заради операция.

Жената не е имала оплаквания и е изкарала заболяването безсимптомно. В момента е хоспитализирана в инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ в Габрово.

Контактните й лица са ограничени и вече се извършват изследвания и на тях.

Това е деветият случай на COVID-19 в област Габрово, заяви за Габрово Daily д-р Николай Пенчоков, директор на РЗИ Габрово.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.