5 пожара и повредени покриви – това са щетите от бурния вятър в Габрово на 24 февруари

Над 20 са сигналите, постъпили в Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Габрово и Община Габрово за щети от силния вятър вчера, съобщават от Община Габрово. Припомняме, че за цялата страна, включително и област Габрово, беше обявен жълт код за бурен вятър на 24 февруари.

Габровските пожарникари са се отзовали на пет сигнала за пожари, голямата част от тях в сухи треви и храсти. Бурният вятър в Габрово е нарушил ламаринени обшивки на покриви, мазилка и хидроизолации на частна сграда и е съборил три дървета. За щастие няма пострадали хора и сериозни щети.

Паленето на сухи треви и храсти е особено опасно, тъй като при наличието на ветрове огънят може за кратко време да обхване значителни площи и да причини сериозни щети – напомнят от Община Габрово. Разчистването на сухи клони и отпадъци в горски участъци трябва да става чрез извозването им на определените за това места, абсолютно е забранено паленето на стърнищата.

Бележка на редакцията: Снимката към статията е илюстративна и не отразява момент от щетите в Габрово на 24 февруари 2020 г.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.