Купуваме 34 автобуси за градския транспорт в Габрово до лятото на 2019 г.

Общински пътнически транспорт Габрово © Община Габрово

Общински пътнически транспорт Габрово © Община Габрово

34 броя автобуси трябва да бъдат доставени за нуждите на линиите на градския транспорт до лятото на 2019 г., съобщават от Община Габрово. 14 от тях ще бъдат чисто нови.

Автобуси от София – за зимния сезон в Габрово

До началото на зимния сезон ще бъдат осигурени автобуси, използвани до момента от столичния градски транспорт. Решението за това беше взето на последното заседание на Общинския съвет. Автобусите ще са резервни за Общински пътнически транспорт Габрово и ще се използват при повреда на някое от наличните превозни средства. Целта е да се ограничат в максимална степен пропуските при изпълнение на линиите в зимния сезон, когато автобусите дефектират много по-често – посочват от общината.

10 употребявани метанови автобуси – през 2019 г.

Подготвя се предложение и за осигуряване на 500 000 лева от бюджета на Общината за 2019 г. за доставка на 10 бр. употребявани метанови автобуси, каквито към момента масово се използват в Западна Европа, допълват от общината. Очаква се те да бъдат доставени в началото на следващата година.

14 чисто нови автобуси – до лятото на 2019 г.

До началото на следващото лято се очаква да бъдат доставени 14 броя чисто нови автобуси, от които 3 броя 12-метрови автобуса на природен газ, 3 броя електрически 12-метрови и 8 броя електрически с дължина до 9 метра. Инвестицията е по проекта за модернизация на градския транспорт в Габрово, който стартира миналата година.