Общински пътнически транспорт Габрово © Община Габрово

Купуваме 34 автобуси за градския транспорт в Габрово до лятото на 2019 г.

Общински пътнически транспорт Габрово © Община Габрово
Общински пътнически транспорт Габрово © Община Габрово

34 броя автобуси трябва да бъдат доставени за нуждите на линиите на градския транспорт до лятото на 2019 г., съобщават от Община Габрово. 14 от тях ще бъдат чисто нови.

Автобуси от София – за зимния сезон в Габрово

До началото на зимния сезон ще бъдат осигурени автобуси, използвани до момента от столичния градски транспорт. Решението за това беше взето на последното заседание на Общинския съвет. Автобусите ще са резервни за Общински пътнически транспорт Габрово и ще се използват при повреда на някое от наличните превозни средства. Целта е да се ограничат в максимална степен пропуските при изпълнение на линиите в зимния сезон, когато автобусите дефектират много по-често – посочват от общината.

10 употребявани метанови автобуси – през 2019 г.

Подготвя се предложение и за осигуряване на 500 000 лева от бюджета на Общината за 2019 г. за доставка на 10 бр. употребявани метанови автобуси, каквито към момента масово се използват в Западна Европа, допълват от общината. Очаква се те да бъдат доставени в началото на следващата година.

14 чисто нови автобуси – до лятото на 2019 г.

До началото на следващото лято се очаква да бъдат доставени 14 броя чисто нови автобуси, от които 3 броя 12-метрови автобуса на природен газ, 3 броя електрически 12-метрови и 8 броя електрически с дължина до 9 метра. Инвестицията е по проекта за модернизация на градския транспорт в Габрово, който стартира миналата година.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.