Храм "Св. Св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских" в квартал Младост в Габрово © Министерски съвет

Правителството реши днес: 315 000 лв. за довършването на новия храм в Габрово

Храм "Св. Св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских" в квартал Младост в Габрово © Министерски съвет
Храм „Св. Св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских“ в квартал Младост в Габрово © Министерски съвет

Правителството одобри разходи в размер на 315 000 лв. за довършителните дейности по новостроящия се храм „Св. Св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских“ в град Габрово. Това стана на днешното заседание на Министерски съвет. Средствата са по бюджета на Министерския съвет за 2018 г.

Отпуснатите средства ще спомогнат храмът да се превърне в духовен център на един от най-големите квартали на гр. Габрово – Младост, посочват в решението.

Премиерът Бойко Борисов обяви намерението правителството да подпомогне строителството на храма още при посещението си в Габрово на 21 септември тази година.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.