3 нови автобуса на метан тръгват от другата седмица в Габрово

Три нови автобуса за градския транспорт в Габрово © Община Габрово

Доставени са първите три нови автобуси за градския транспорт в Габрово, задвижвани от двигатели на метан и по екологичния стандарт Евро 6, съобщават от Община Габрово. Очаква се автобусите да влязат в движение от следващата седмица.

В автобусите са налични места за хора с двигателни увреждания и майки с колички, оборудвани са и с рампи за качването им.

Автобусите разполагат със системи за накланяне и улесняване качването на пътниците, с модерни климатични инсталации и с USB изводи за зареждане на всякакви мобилни устройства.

Три нови автобуса за градския транспорт в Габрово © Община Габрово

Изготвя се документация за предоставяне на превозните средства на оператора „Общински пътнически транспорт“ ЕООД – Габрово.

Проектът за модернизация на градския транспорт в Габрово започна на 22 ноември 2017 г. Какво включва проектът, вижте в статията на Габрово Daily тук.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.