Деца на служители от Областната администрация с призив за безопасност на пътя

Децата на служители от Областна администрация Габрово призовават шофьорите да бъдат внимателни на пътя, особено през лятото, когато децата са във ваканция и играят навън. Те отправят призива си чрез специално видео послание: „Лято е! И всички ние сме навън. Затова: Спазвай правилата, както в играта! И помни, че животът е с предимство!“ 29 юни е денят, в който отбелязваме безопасността на движение по пътищата.

„Докато шофирате, често може да „изникне“ малък колоездач насреща ви или да изхвърчи футболна топка и ако карате с превишена скорост например, няма да имате време за реакция“ – подсказват в клипа децата, които подкрепят инициативите на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата и по този начин се присъединяват към тях.

„През настоящата година всички инициативи са в ръцете на децата“ – споделя председателят на Комисията Мария Пенева, която е и заместник областен управител в Областната администрация. „Направихме STREET изложба, която не беше ситуирана на едно място.

Учениците на художничката Елиза Ковачева са нарисували рисунки на местата, където живеят. В продължение на една седмица в целия град Габрово на различни адреси се появяват тебеширени творби, които да ни напомнят, че ние – шофьорите, трябва да бъдем внимателни – споделя заместник-областният управител Мария Пенева, която е и председател на областната комисия по безопасност на движението по пътищата.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.