27 нови случая на COVID-19 за два дни, починали са двама в Габрово и Севлиево

27 са новите потвърдени случаи на COVID-19 в област Габрово за 14 и 15 октомври, съобщават от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Отново в община Габрово са най-многото нови случаи – 16. В община Севлиево са 9, а в Дряново – 2.

Починали са двама мъже в Габрово и Севлиево. Един от тях е на 73 години от Габрово, бил е хоспитализиран в СБАЛББ Габрово на 24.09.2020 г. като потвърден случай на COVID-19 с двустранна пневмония. Починал е на 14.10.2020 г. вследствие на остра дихателна недостатъчност. Имал е придружаващо хронично сърдечно заболяване. Другият починал е на 68 години от Севлиево, хоспитализиран също в СБАЛББ Габрово на 9.10.2020 г. като потвърден случай на COVID-19 с двустранна пневмония. Починал е на 15.10.2020 г. вследствие на остра дихателна недостатъчност. Имал е придружаващо хронично сърдечно заболяване, хронично бъбречно заболяване и диабет.

С положителен резултат за COVID-19 е и 15-годишна ученичка в  ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ в Габрово. Съучениците на заболялата и 32 ученика от други училища, с които заболялата е била в близък контакт, са поставени с предписание на задължителна 14-дневна домашна изолация, уточняват от РЗИ Габрово.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.