16 нови случаи на COVID-19 в областта за уикенда, 13 от тях са в Габрово

16  са новите потвърдени случаи на COVID-19 в област Габрово за периода 9-11 октомври 2020 г., съобщават от Регионалната здравна инспекция Габрово. 13 от тях са в община Габрово, а три – в община Севлиево.

Сред случаите в Габрово са 9 жени на възраст от 11 до 76 години и 4 мъже на възраст от 64 до 73 години. Едни от случаите е на 13-годишно момиче, ученичка в ОУ  „Неофит Рилски“ в Габрово, уточняват от РЗИ Габрово. Съучениците на заболялата са поставени с предписание на задължителна 14-дневна домашна изолация.

4 от новите случаи в Габрово са с  вирусна пневмония и са хоспитализирани – това са жена на 76 години, настанена в СБАЛББ Габрово, и трима мъже на 67, 70 и 73 години, хоспитализирани  в Инфекциозно отделение на МБАЛ „Д-р Т. Венкова“ Габрово. 9 лица са с грипоподобни симптоми и провеждат домашно лечение

Случаите от Севлиево са на жена на 56 години и двама мъже на 52 и 58 години. Лицата са с грипоподобни симптоми и провеждат домашно лечение.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.