125 години от рождението на Дан Колов

125 години от рождението на Дан Колов – Балканския лъв (ПРОГРАМА)

125 години от рождението на Дан Колов
125 години от рождението на Дан Колов

Честванията на 125-та годишнина от рождението на Дан Колов започват в родното му село Сенник на 28 октомври 2017 г., съобщават от Община Севлиево. Един от най-великите български спортисти за всички времена Дан Колов е роден на 27 декември 1892 г. в севлиевското село Сенник, а рожденото му име е Дончо Колев Денев.

От 10:00 ч. пред паметника на Дан Колов ще бъде отслужена панихида в негова памет и ще бъдат положени венци и цветя. Предвидено е и организирано посещение в дома-музей на бореца.

От 11:00 ч. в салона на Народното читалище “Климент Охридски – 1988” ще бъде открита фотоизложба и представен документален филм, посветени на живота на “Балканския лъв”. Присъстващите на събитието ще могат да наблюдават и демонстративни срещи по борба.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Започва дарителска кампания за създаване на Музей на борбата в родното село на Дан Колов Сенник

Честванията се организират от Община Севлиево, съвместно с кметството на с. Сенник и НЧ “Климент Охридки – 1988”.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.