Зимна обстановка в Габрово

11 души в три коли закъсаха в снега на пътя Шипка-Бузлуджа

Три автомобила с общо 11 души са закъсали тази сутрин в снежните преспи на пътя Шипка-Бузлуджа, съобщава БНТ. Пътят е затворен за движение през зимата и не се почиства.

Около 10:30 часа днес на телефон 112 е подаден сигнал за закъсали в снега хора на пътя Шипка-Бузлуджа. Благодарение на бързата намеса на екипи на пожарната от Казанлък три жени и четири деца са били евакуирани. С помощта на тежка техника са извадени и шофьорите.

„В една пряспа са закъсали. Гражданите да знаят, че този път официално на страницата на АПИ е обявено, че не се почиства и няма да се поддържа през зимата“, обясни старши комисар Михаил Михов от пожарната в Казанлък.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.