Колко вода има в язовир „Христо Смирненски“? (ВИДЕО)

Габровският фотограф Радослав Първанов показа състоянието на язовир „Христо Смирненски“, който захранва Габрово с питейна вода. Той засне с дрон видео и снимки от язовира през януари 2020 г.

Темата със състоянието на язовирите в страната е особено актуална и болезнена през последните дни заради бедственото положение в Перник и липсата на вода в техния язовир „Студена“. От полета над язовир „Христо Смирненски“ край Габрово виждаме, че вода за габровци има.

Полет над язовир „Христо Смирненски“ край Габрово, януари 2020 © Радослав Първанов

Припомняме, че в началото на годината кметът Таня Христова заяви: „Габрово не е застрашено от воден режим, имаме достатъчно вода“. Подробности от изявлението й четете в статията на Габрово Daily тук. Заради засушаването по-строг режим на водата от 10 януари има в няколко села в Габровско, които не се захранват от язовира, кои са те четете тук.

Гледайте видео от дрон, заснето от Радослав Първанов:

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.