Габровецът Цветан Косев с отличие „Пожарникар на годината“ 2019

Младши експерт Цветан Първанов Косев от РСПБЗН – Габрово беше отличен в конкурса „Пожарникар на годината“ за 2019 г. в направление „Пожарогасителна и спасителна дейност“, раздел младши изпълнителска длъжност. Тържествената церемония се е състояла днес, 7 февруари, в Националния дворец на културата в София, съобщават от РДПБЗН – Габрово.

Цветан Косев е командир на екип в РСПБЗН – Габрово. През 2019 г. Косев е взел участие при ликвидирането на 16 пожара с материални загуби, 47 пожара без материални загуби, 4 аварийно-спасителни дейности и в оказване на 34 бр. технически помощи.

На 23.03.2019 г. Косев участва в операцията по спасяването на парапланерист, който при полет пропада и се закача на отвесните скали в землището на с. Иглика, община Габрово. Чрез използване на алпийски способ Цветан Косев лично стига до пострадалия, осигурява го към собственото си въже и заедно с гл. инсп. Радослав Стефанов от РДПБЗН – Габрово осъществяват безопасното му сваляне от скалата. След оказване на първа помощ, заедно с други парапланеристи, го пренасят с носилка до екип на спешна помощ.

На 14.10.2019 г. при пожар в къща в с. Велковци, община Габрово. мл. експ. Цветан Косев и мл. инсп. Даниел Лолев от РСПБЗН – Габрово спасяват през прозорец на втория етаж на къщата собственика й, който е бил в безпомощно състояние.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.