Ученици в Габрово правят добро – ще зарадват самотни възрастни хора за Коледа

Коледа в Габрово

Снимката е илюстративна

Дарителска акция в училищата в Габрово, благотворителен коледен базар и благотворителен концерт – това са инициативите, които габровски ученици правят, за да зарадват самотни възрастни хора в нашия град за Коледа.

Кампания в училищата „Коледни внучета“

Във всички габровски училища са поставени коледни кутии, в които учениците ще могат да оставят закупените или изработените от тях коледни картички, украса и сувенири. Инициатор на „Коледни внучета“ са доброволците от Младежкия съвет по наркотични вещества.

Благотворителен концерт „Ангелски сърца“ на 7 декември

Ученическите съвети в Габрово организират благотворителен концерт „Ангелски сърца“. Неговата цел е да се подкрепи кампанията „Коледни внучета“. Концертът е на 7 декември от 18:00 ч. в зала „Възраждане“ с вход 2 лв. Билети може да закупите в деня на събитието на касата на зала „Възраждане“.

В програмата ще участват ученици от средните училища в града с музикални и хорови изпълнения, народни, спортни и хип-хоп танци, драматизация и скечове и др. Вижте повече за програмата на концерта тук.

Благотворителен коледен базар

По време на концерта „Ангелски сърца“ на 7 декември учениците от СУ „Отец Паисий“ ще организират благотворителен коледен базар, като събраните средства от него ще се прибавят към приходите от концерта. Със сумата младежите ще подпомогнат реализирането на инициативата „Коледни внучета“ на доброволците от Младежкия съвет по наркотични вещества.

В помощ на самотни възрастни хора

След приключване на акциите от кампанията „Коледни внучета“,  габровските ученици ще закупят коледни елхички и украса със събраните средства, ще посетят самотно живеещи възрастни хора в Габрово и ще украсят домовете им.