Парно радиатор. Снимката е илюстративна. Pixabay

КЕВР предлага близо 13% увеличение на цената на парното и топлата вода в Габрово

Парно радиатор. Снимката е илюстративна. Pixabay
Парно радиатор. Снимката е илюстративна. Pixabay

12,53% увеличение на цената на парното и топлата вода в Габрово от юли предлага Комисията за енергийно и водно регулиране, съобщава БНТ. Окончателно решение КЕВР ще вземе в края на юни, след като проведе открито заседание и обществено обсъждане. Новите цени ще влязат в сила от юли.

Поисканото увеличение на цената в Габрово е второто по размер след предложението за нови цени в Разград, където се очакват 17,53% по-високи цени. Средно предложеното увеличение на цените в страната е 4,5%.

Припомняме, че през април „Топлофикация Габрово“ ЕАД поиска 107,78% увеличение на цената за топлоенергия от юли тази година. От топлофикационното дружество в Габрово поискаха цена от 185,63 лв./МВтч, вижте повече тук.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.