„ТЯ в Габрово“ чества първи рожден ден

Първият рожден ден на „ТЯ в Габрово“ и 50-то издание на социалния формат в страната ще бъдат отбелязани със специално събитие на 4 юли от 16:00 ч. в двора на НЧ „Съгласие – 1911“ в с. Велковци, съобщават организаторите.

От юли 2019 г. „ТЯ в Габрово“ представя активните жени на Габрово и дава възможност на момичета и жени с различни истории и в различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали.

Входът е свободен. Организаторите канят всеки, който иска да се включи и има възможност, да донесе нещо домашно приготвено, за да стане едно истинско общностно събитие.

Събитието ще се проведе на открито при спазване на всички противоепидемични мерки и ще има осигурени дезинфектанти. Предвид динамичната обстановка, организаторите запазват правото си да правят промени в програмата.

Програмата включва:

16:00-16:30 – Събиране на гостите в двора на читалището и неформално запознаване

16:30-16:45 – Официално откриване на събитието от екипа на „ТЯ в Габрово“ и Марина Кисьова де Хеус, изпълнителен директор на Академия „Екатерина Каравелова“

16:45 – 17:00 – Маргарита Михова разказва за историята на НЧ „Съгласие – 1911“, с. Велковци

17:00-18:00 – Отворено пространство (говорителки на „ТЯ в Габрово“ от изминалата година и доброволци от другите градове, където се организира „ТЯ в…™“, представят свои дейности и каузи)

18:00-19:00 – Споделена трапеза (гости и организатори споделят вкусотиите, които са донесли)

Социалният формат „ТЯ в …™“ е създаден от Академия „Екатерина Каравелова“ в Пловдив през 2018 г., а след това стига и до Варна, Габрово, Велико Търново и Сандански. Събитието в Габрово се организира на доброволчески принцип от Ивелина Иванова (БръмБър) и Маргарита Спасова (Форум за глокална промяна).

На снимката: Първото събитие на „Тя в Габрово“, 03.07.2019. Фотограф: Виолета Апостолова-Лети

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.