МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ обяви отново търг за вилата на Пенчо Семов в Габрово

Вилата на Пенчо Семов в изложбата „Архитектурният завет на миналия век“ в София © Здравко Йончев

МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ АД Габрово обяви отново търг за продажба на вилата на индустриалеца Пенчо Семов. При първия търг през август не се яви нито един кандидат. Първоначалната тръжна цена в момента е намалена до 206 000 лв. без ДДС.

Съгласно заповед на министъра на културата имотът е с предварителна класификация на архитектурно–строителна единична недвижима културна ценност от ново време и с предварителна категория „местно значение“, като е определен временен режим за опазването му.

Търгът ще се проведе на 4 януари 2019 г. от 10:00 ч. в сградата на „МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ АД, област Габрово, община Габрово, ул.“Д-р Илиев Детския“№1. Крайният срок за подаване на заявления за участие в търга е до 16:30 часа на 3.01.2019 г.

При непровеждане на първоначално обявения търг ще бъде проведен втори търг на 5.02.2019 г. от 10:00 часа при същите условия.

Повече за условията и за необходимата документация за участие в търга може да научите от сайта на габровската болница ТУК.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Нито един кандидат не подаде документи за участие в наддаването за сградата в квартал „Дядо Дянко“ през август тази година. МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово обяви търг с тайно наддаване за продажба на бившата вила на индустриалеца Пенчо Семов в кв. Дядо Дянко през юли при първоначална тръжна цена от 308 333,00 лв. без ДДС. През февруари тази година Министерският съвет разреши продажбата на сградата, която се руши от години.

Биография на индустриалеца Пенчо Семов може да откриете в Онлайн енциклопедия Габрово Gabrovowiki тук

Имало едно време в Габрово… вилата на индустриалеца Пенчо Семов (ОБЗОР)

БТВ: „Страхопиталището“ на Пенчо Семов в Габрово (ВИДЕО)

Парният валяк край вилата на Пенчо Семов в Габрово

Дипломен проект за вилата на Пенчо Семов спечели наградата на публиката в конкурс за архитектурно наследство