Три нови случая на COVID-19 в област Габрово, първи – в община Трявна

Три са новите потвърдени случаи на COVID-19 в област Габрово към 10 юли, съобщиха днес от Регионалната здравна инспекция Габрово.

Първият случай е на мъж на 36 години от  община Дряново, изследван като контактен на потвърден случай на COVID-19. Мъжът е безсимптомен заразоносител на заболяването към момента. Поставен е под задължителна 14-дневна домашна изолация и провежда домашно лечение.

Вторият случай е на мъж на 22 години от община Трявна, изследван по повод на загуба на вкус и обоняние. Към момента е в добро общо състояние, афебрилен. Поставен е под задължителна 14-дневна домашна изолация и провежда домашно лечение. От местната администрация уточняват, че това е първи случай на COVID-19 в общината, а лицето е от град Плачковци.

Третият случай е на мъж  на 28 години, който живее в София, но е карантиниран в Габрово. Изследван е в София по повод на повишена температура и кашлица. Провежда домашно лечение.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.