От днес се возим на три нови автобуса в градския транспорт в Габрово

3 нови автобуса тръгнаха от днес в Габрово © Община Габрово

Три нови автобуса тръгнаха днес по линиите на градския транспорт в Габрово, съобщиха от Община Габрово. По проекта за модернизиране на градския транспорт в Габрово трябва да се осигурят общо 14 нови автобуса.

За доставянето на автобусите Габрово Daily информира на 21 юни (вижте повече тук). Автобусите са предоставени на „Общински пътнически транспорт“ ЕООД – Габрово. Превозните средства се задвижват с двигатели на метан и покриват екологичния стандарт EURO 6.

В автобусите има места за хора с двигателни увреждания и майки с колички, оборудвани са с необходимите за целта рампи.  Според информацията от Община Габрово автобусите имат модерни климатични инсталации, USB изводи за зареждане на всякакви мобилни устройства, системи за накланяне и улесняване качването на пътниците.

Проектът за модернизация на градския транспорт в Габрово започна на 22 ноември 2017 г. Какво включва проектът, вижте в статията на Габрово Daily тук.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.