Парно радиатор. Снимката е илюстративна. Pixabay

„Топлофикация Габрово“ ЕАД иска над 100% увеличение на цената

Парно радиатор. Снимката е илюстративна. Pixabay
Парно радиатор. Снимката е илюстративна. Pixabay

„Топлофикация Габрово“ ЕАД иска 107,78% увеличение на цената за топлоенергия от юли тази година. От топлофикационното дружество в Габрово искат цена от 185,63 лв./МВтч, съобщава БНР.

Ако цената бъде одобрена от КЕВР, Габрово ще стане градът с най-скъпо парно. Сред най-ниските предложени цени у нас са на „Топлофикация София“ ЕАД – 95,98 лв./МВтч и „Топлофикация Плевен“ ЕАД – 87,96 лв./МВтч. Драстично увеличение са поискали и от „Топлофикация ВТ“ АД във Велико Търново – 175,88 лв./МВтч.

През следващите два месеца Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) трябва да реши с колко точно ще поскъпне топлоенергията от 1 юли.

Може да разгледате заявленията на топлофикациите в страната до КЕВР за цени от 1 юли 2019 г. тук.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.