Кулинарна изложба-конкурс „Тиквени изкушения“ в Севлиево 2017 © Община Севлиево

„Тиквени изкушения“ в Севлиево – не сте виждали такива ястия (СНИМКИ)

Кулинарна изложба-конкурс „Тиквени изкушения“ в Севлиево 2017 © Община Севлиево
Кулинарна изложба-конкурс „Тиквени изкушения“ в Севлиево 2017 © Община Севлиево

Кулинарна изложба-конкурс „Тиквени изкушения“ изкуши жури и публика в Севлиево днес. Категория „Други десерти от тиква“ беше спечелена от ресторант „Рест“ – Габрово. В категория „Баница с тиква“ второ място спечели ПГТ „Пенчо Семов“ – Габрово. Събитието беше част от ХІІІ-ия Празник на тиквата в Севлиево.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

288-метров тиквеник-рекордьор раздадоха днес в Столицата на тиквата Севлиево

Тази година регламентът разделяше участниците на любители и професионалисти. Експонатите бяха оценявани в пет различни категории: баница с тиква (тиквеник); печена тиква; други десерти от тиква; нетрадиционни ястия и напитки от тиква (салати, туршии, супи, предястия, основни ястия, сокове и др.) и карвинг.

Тричленното жури беше в състав: шеф Андре Токев, заместник-директорът на ПМГ „Пенчо Семов“ – Габрово Владимир Владимиров и Мирена Станчева.

Вижте снимки от кулинарната изложба-конкурс „Тиквени изкушения“:

Кой спечели наградите в Севлиево?

Класирането при любителите е както следва: в категория „Баница с тиква“ първо място спечелиха Станка Гичева и Христина Енчева, с. Сенник; второ място за ПГТ „Пенчо Семов“, Габрово и трето – ДГ „Слънце“, Севлиево.

В категорията „Печена тиква“ победител стана „Св. Климент Охридски“, с. Сенник. Втори се класираха Станка Гичева и Христина Енчева, с. Сенник, а трета остана Мария Георгиева.

При „Други десерти от тиква“ първото място беше за Емил Живков. Втори са Станка Гичева и Христина Енчева, с. Сенник, и Ина Димитрова с трето място.

Челната тройка в категорията „Нетрадиционни ястия и напитки от тиква“ е водена от Пенсионерски клуб „Васил Левски“, Севлиево. Второ място за Сдружение „Надежда-2001“ и Цветелина Рускова на трето място.

Най-добра в карвинг изкуството при любителите се оказа Ваня Костова, която спечели първото място. На второ се оказа ДГ „Слънце“, Севлиево, а трето не беше присъдено.

При професионалистите, категорията „Баница с тиква“ беше спечела от ресторант „Одеса“, Севлиево. Второ място за ресторант „Хелиос“, Севлиево и трето за Парти зона „Кулинар“.

В категорията „Печена тиква“ победител стана Парти зона „Кулинар“. На второ място се класира ресторант „Хелиос“, Севлиево и ресторант „Одеса“, Севлиево на трето.

„Други десерти от тиква“ беше спечелена от ресторант „Рест“, Габрово. Второ място за Сладкарска къща „Империя“ и трето за ресторант „Севлиево Плаза“, Севлиево

При „Нетрадиционни ястия и напитки от тиква“ победителят е ресторант „Севлиево Плаза“, Севлиево. Второто място е за Парти зона „Кулинар“, а ресторант „Одеса“, Севлиево остана трети.

Атрактивната „Карвинг категория“ спечели Ангел Боралиев. Второто място беше отредено на ресторант „Севлиево Плаза“, Севлиево. Трето – няма.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.