Кметът на Габрово Таня Христова © Община Габрово

Таня Христова до властта в София: Наказателен труд вместо глоби

Кметът на Габрово Таня Христова © Община Габрово
Кметът на Габрово Таня Христова © Община Габрово

„Поправителен труд“, „полагане на безвъзмезден труд в полза на обществото“ или „обществено полезен труд“ вместо наказание „глоба“ при административни нарушения – това е предложила днес кметът на Габрово Таня Христова, съобщиха току-що на сайта на Община Габрово. Тя е изпратила днес предложение за законодателни промени в Закона за административните нарушения и наказания до Народното събрание, Министерски съвет, НСОРБ, Президента на страната и Омбудсмана.

Според кмета на Габрово в множество случаи налаганото наказание „глоба“ не се изпълнява и така се създава трайно усещане за безнаказаност и липса на отговорност за извършени и установени административни нарушения.

Още на извънредната пресконференция тази сутрин Таня Христова лансира идеята за полагането на наказателен труд. Какво още каза тя, вижте в статията на Габрово Daily тук.

АКТУАЛНОТО ОТ ДЕНЯ В ГАБРОВО

Шефът на МВР Габрово Борислав Бончев подаде оставка

Премиерът Борисов поиска оставката на шефа на МВР Габрово

ОЩЕ ОТ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА В ОБЩИНА ГАБРОВО

В извънредната пресконференция тази сутрин участваха също така вицепремиерът Томислав Дончев и главен комисар Христо Терзийски, директор на главна дирекция „Национална полиция”. Какво заявиха те, вижте в статиите на Габрово Daily тук:

Томислав Дончев: Гневът на хората е справедлив и това е труден урок, който предстои да научим

Равносметката след втория протест: задържани протестиращи, запалени са две необитаеми сгради в Габрово

ОБЗОР НА ПРОТЕСТИТЕ В ГАБРОВО:

Нощта на протеста в Габрово – 10 април 2019 г. (ОБЗОР и ВИДЕО)

Втора вечер на протест в Габрово, сблъсък между граждани и силите на реда (ВИДЕО)

 

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.