Таня Христова – „Кмет на месеца“ за юни, Габрово – „Фестивална дестинация“

Таня Христова, кмет на Община Габрово

Кметът на Габрово Таня Христова победи в конкурса „Кмет на месеца“ за юни, организиран от Kmeta.bg. Спечелената номинация е за „Фестивална дестинация“ в категория Голяма община с население над 50 000 души.

Таня Христова изпревари кметовете на София и Пловдив

При големите общини Таня Христова изпревари номинираните градоначалници на София, Пловдив, Велико Търново и Казанлък. Габрово се оказа по-добрата фестивална дестинация според онлайн гласуванията на Kmeta.bg и изпревари събития като фестивала за градска култура „София диша“, големия музикален фестивал „Hills of Rock“ в Пловдив, „Сцена на вековете“ във Велико Търново и Фестивала на розата в Казанлък.

Таня Христова получи 31.91% от гласовете. Непосредствено след нея се нареди столичният кмет Йорданка Фандъкова с 29,79%. Изненадата е, че кметът на Казанлък Галина Стоянова изпревари със своите 17,02% градоначалниците на Пловдив и Велико Търново.

Габровски карнавал 2017 © Радослав Първанов

Припомняме, че Таня Христова победи в конкурса „Кмет на месеца“ и през февруари 2017, а темата тогава бе „Стожер на българщината“.

Таня Христова победи в конкурса „Кмет на месеца“ за февруари 2017. Габрово е „Стожер на българщината“

Карнавалът – марката на Габрово

Запазената марка на Габрово безспорно е Карнавалът. В града на хумора обаче можете да се насладите на националната среща-наддумване „Благолаж“, панаира на занаятите в „Етър“-а, няколко фолклорни надпревари, Биенале на хумора и сатирата в изкуствата и редица спортни прояви от национален и международен характер, споделят организаторите на конкурса „Кмет на месеца“.

Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest Габрово 2017 © 6Fest

С първото си издание през май 2017 г. силна заявка даде и най-голямото съпътстващо събитие на Карнавала – Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest, който събра в три фестивални дни и 10 събития български и чуждестранни улични артисти.

 

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.