Кметът на Габрово Таня Христова на посещение в детска градина © Община Габрово

Таня Христова: Като кмет ще бъда безкомпромисна. Като майка и жена съм възмутена от насилието над деца с увреждания

Кметът на Габрово Таня Христова на посещение в детска градина © Община Габрово
Кметът на Габрово Таня Христова на посещение в детска градина © Община Габрово

Като кмет ще бъда безкомпромисна към всеки, който си е позволил грубо и недопустимо отношение към децата. Възмутена съм като майка и като жена. С тези думи кметът на Габрово Таня Христова коментира в ефира на Нова телевизия насилието над деца с увреждания в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания на ул. „Хризантема“ в Габрово.

„Като майка и като жена искам да изразя огромното си възмущение от това, което виждаме като отношение на едно човешко същество към друго, особено когато става въпрос за деца и младежи с увреждания. Абсолютно недопустимо е поведението както на ръководителя на центъра, така и на целия екип, на персонала към децата, както и несигнализирането за проблема на по-ранен етап” – заяви пред Нова телевизия Таня Христова.

„Като кмет ще бъда безкомпромисна към всеки, който си е позволил грубо и недопустимо отношение към децата, включително и премълчаване на подобен тип информация. Ще използвам всички възможни средства, с които разполагам като кмет. За мен е недопустимо и необяснимо поведението на тези жени. За мен е необяснимо и неразбираемо заснемането на тези кадри и още повече задържането и скриването им от Община Габрово като ангажирана и отговорна за предоставяне на тази услуга” – допълни пред Нова телевизия Таня Христова.

От официална позиция на Община Габрово стана ясно, че Таня Христова е сезирала на 15 януари 2018 г. Районна прокуратура – Габрово и Държавна агенция за закрила на детето за случая.

ПОДРОБНОСТИ ЗА СЛУЧАЯ ВИЖТЕ ТУК

Видеокадри показаха насилие над деца с увреждания в Габрово (ВИДЕО)

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.