Започна работата по бъдещите информационни табла на градския транспорт в Габрово

3 нови автобуса тръгнаха от днес в Габрово © Община Габрово

Започна работата по бъдещата информационната система на градския транспорт в Габрово. В момента се прави окабеляването. Предстои поставянето на електронни информационни табла на 104 автобусни спирки, съобщава Община Габрово.

57 превозни средства от обществения градски транспорт ще разполагат с бордови компютри. Диспечерски център ще управлява транспорта, така че гражданите ще могат в реално време да узнават кога ще пристигне автобусът. Системата ще позволи на диспечера реален контрол върху изпълнението на линиите и ясно отчитане за закъснение или избързване на автобуса.

Изграждането на информационна система на градския транспорт е част от дейностите по проекта за развитие на устойчив градски транспорт на град Габрово.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

От 5 юли в Габрово се движат три от общо 14 нови автобуса, които трябва да се осигурят по проекта за модернизиране на градския транспорт (прочетете още тук). Какво включва проектът, вижте в статията на Габрово Daily тук.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.