Метално сърце за кампанията „Капачки за бъдеще“ вече и на площада в Севлиево

Община Севлиево монтира метално сърце за кампанията „Капачки за бъдеще“ © Община Севлиево

От 11 юли на площад „Свобода“ до Община Севлиево е монтирано метално сърце за събиране на капачки за благотворителната кампания „Капачки за бъдеще“.

Вече половин година доброволците на  Младежки център – Севлиево и администрацията в Община Севлиево участват в благотворителните кампании за събиране на капачки от пластмасови шишета. Така постепенно се ражда и идеята за изработка на сърце, което да бъде поставено на централно място в града, споделят от Община Севлиево.

Всеки, който подкрепя кампанията „Капачки за бъдеще“, може да се включи, а Община Севлиево се ангажира с редовното разтоварване на сърцето, съхранение на капачките и регулярното им извозване към най-близкия пункт за рециклиране.

Монтираното сърце е и своеобразен призив към севлиевци и гостите на града за намаляване на замърсяването от пластмасови отпадъци.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info