Ученици от СУ „Отец Паисий“ събират благотворително капачки за болницата в Габрово

Ученици от СУ „Отец Паисий“ събират благотворително капачки © СУ „Отец Паисий“

Учениците от 8А клас на СУ „Отец Паисий“ в Габрово събраха 26 броя 11-литрови туби с пластмасови капачки като част от благотворителна кампания под мотото „Пусни капачка, дари живот!“.  Малките габровци излязоха с този призив към хората с добри сърца да се включат в кампанията. Във всички класни стаи и коридори на училището бяха поставени съдове за събиране на капачки, споделят от СУ „Отец Паисий“.

Учениците са предали капачките в пункта на кампанията „Капачки за Габрово“. С получената сума от предаването им за рециклиране се закупуват уреди и медикаменти за отделението по неонтология и детското отделение на МБАЛ „ Д-р Тота Венкова“ – Габрово.

„Щастливи сме, че първият етап от събирането на капачки в нашето училище се увенча с такъв успех. В началото на следващата учебна година отново ще поставим в нашето училище съдове за събиране на пластмасови капачки, защото вярваме, че само когато хората отворят сърцата си за добрини, тогава ще има повече здрави и щастливи  деца“ – споделиха инициаторите-осмокласници.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.