Стадо диви свине обикаля габровски квартал (ВИДЕО)

Стадо диви свине обикаля през нощта улиците на квартал Недевци в Габрово, съобщават в репортаж по темата от bTV.

Проблемът е от около един месец. Стадото от 20-30 диви прасета влиза и в дворовете на жителите на квартала. От октомври започна ловният сезон и се очаква скоро жителите на Недевци да си отдъхнат от набезите на дивите животни.

Вижте репортажа на bTV за случая от Недевци:

В последните дни се появи и сигнал за мечка в района на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“. Служители на Държавното горско стопанство Габрово ежедневно дежурят в района на училището, но за разлика от дивите свине в Недевци следи от мечката реално няма, уточняват от ДГС.

 

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.