"Снежна Узаниада" на Узана край Габрово 2018

„Снежна Узаниада“ на Узана ще отпразнува Световния ден на снега

"Снежна Узаниада" на Узана край Габрово 2018
„Снежна Узаниада“ на Узана край Габрово 2018

„Снежна Узаниада“ в местността Узана край Габрово ще предложи демонстрации и първи стъпки в различни зимни спортове като ски бягане, сноуборд, ски алпийски стил, ходене със снегоходки, ски туринг/ ходене с панти. Събитието е на 21 януари 2018 г. и ще отбележи Световния ден на снега. Регистрацията е до 15 януари 2018 г.

Събирателен пункт ще бъде хижа “Горски дом”. Там всеки ще може да получава информация за случващото се наоколо.

Петте главни спорта ще бъдат разделени в пет центъра в близост до хижа “Горски дом”. В рамките на деня ще се проведат три практики/ демонстрации във всеки център с начални часове 9:30, 11:30 и 14:00 часа. Всяка практика е с продължителност 90 минути. Всеки участник може да се включи в максимум три различни спорта, които е посочил във формуляра за записване. Моля, изберете часа на всяко занимание, в което искате да се включите, уточняват организаторите.

„Снежна Узаниада“ ще предложи и допълнителни събития като детски кът за най-малките, презентации на различни теми за планината, кът с топли напитки и храна.

ЕКИПИРОВКА, ТАКСА И ЗАПИСВАНЕ

За всяка зимна дисциплина ще има осигурена екипировка, която може да ползвате на място, в зависимост от данните, посочени във формуляра.

Такса: 30 лв за една дисциплина
50 лв за две дисциплини
70 лв за три дисциплини

В цената се включва – екипировка, квалифициран учител, карта за влек (ако дисциплината го изисква), чай.

Таксата трябва да бъде преведена по банков път до 15.01.2018 г.. При заплатена такса и отказ от участие до 15.01., сумата ще ви бъде възстановена. При отказ след 15.01. таксата няма да бъде възстановена.  Крайното записване става след попълване на формуляр за записване и заплатена такса.

Организатори са Клуб за планинарство и екстремни спортове “Хемус Адвенчър”, сдружение “Мечти и отбори България”, “Узана рънс”, Детска природна академия “Узана”, Добас, Хижа “Горски дом”, Ски писта “Горското”

КОНТАКТИ

hemusadventure@gmail.com
0878248542 – Живко Жечев, КПЕС “Хемус Адвенчър”, гр. Габрово
0895792819 – Мариета Терзиева, “Мечти и отбори България”

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.