Четири селища в Габровско с променен режим на водата от 10 януари

Режимът на водата в селата Лесичарка, Драгомани, Костенковци и махала Поповци се променя от 10 януари 2020 г., съобщават от ВиК Габрово. Новата схема на режима е следната: вода ще се подава вечер от 18:00 до 22:00 ч.

Причината за промяната в режима на водата е в продължителното засушаване и намален дебит на водоизточниците.

Справка в сайта на ВиК Габрово показва, че режимът в селата Лесичарка, Поповци, Драгомани и Костенковци е бил въведен през септември 2019 г. поради засушаване при следната схема: Вода се подава през 24 часа до изчерпване на резервоарите.

Припомняме, че преди броени дни кметът на Габрово Таня Христова заяви „Габрово не е застрашено от воден режим, имаме достатъчно вода“. По думите й „грижата, която положихме за ВиК мрежата си с водния проект осигури генерални подобрения за десетилетия напред и те вече се отплащат“. Повече от заявлението на кмета четете в статията на Габрово Daily тук.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.