Спирания на водата в Габрово

Севлиево и селата с режим на водата от днес

Спирания на водата в Габрово
Снимка: cleanwateraction.org

Статията е обновена на 20 септември, 8:55 ч. поради първоначалното оповестяване на грешна информация за режима в град Севлиево. Информацията е коригирана.

ВиК „Бяла“ – Севлиево обяви режим на водата в Севлиево, севлиевските села и селата от Община Габрово, които се захранват от дружеството. Режимът влиза в сила от днес, 18 септември 2018 г. Причината е в засушаването и силно намаления дебит на водоизточниците, уточняват от водното дружество.

Режимът на водоподаването е следният:

Севлиево

За Севлиево вода ще се подава всеки ден, но вечер след 23.00 часа до 5 ч. сутринта налягането във водопроводната мрежа ще е намалено и високите етажи на сградите ще имат нарушено водоснабдяване.

Селата от община Габрово

За селата от община Габрово, захранвани от ВиК „Бяла“, вода ще се подава през ден от 17.00 до 8.00 ч. на другия ден. Първи ден за получаване на вода е 19 септември /сряда/ от 17.00 до 08.00 ч. на 20 септември.

Батошево, Шумата, Душево и Горна Росица

За сeлата Батошево, Шумата, Душево и Горна Росица вода ще се подава през ден от 17.00 часа до 8.00 часа на следващата сутрин. Първи ден за получаване на вода е днес, 18 септември.

Стоките, Кръвеник, Богатово, Търхово, Ловнидол, Крушево, Идилево, Добромирка и Буря

За селата Стоките, Кръвеник, Богатово, Търхово, Ловнидол, Крушево, Идилево, Добромирка и Буря вода ще се подава през ден – от 17.00 часа до 8.00 на следващия ден. Първият ден за получаване на вода в тези села е 20 септември. Следващото водоподаване при възможност ще бъде на 22 септември.

Сенник, Хирево, Кормянско, Ряховците и Петко Славейков

За селата Сенник, Хирево, Кормянско, Ряховците и Петко Славейков вода ще се подава през ден от 17.00 ч. до 8.00 часа на следващата сутрин. Първи ден за получаване на вода е 19 септември.

Със заповедта на управителя на ВиК „Бяла“ Никола Бончев се забранява ползването на питейна вода за напояване и други цели, различни от питейно-битови.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.