Започна ремонтът на пътя Габрово – Драгановци

Ремонт на пътя Габрово - Драгановци © Община Габрово

Ремонт на пътя Габрово – Драгановци © Община Габрово

От днес започва ремонтът на главен път II – 44 Драгановци – Габрово. Проектът се финансира от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Изпълнител на строително-монтажните работи на лот 12 е „Пътстрой – Габрово“ АД, гр. Габрово. Строителният надзор ще осъществява Обединение „Пътища НРТС“, с участници „НТСС – Консулт инженеринг“ ЕООД, „Рафаилов консулт“ ЕООД, „Т7 Консулт“ ЕООД и „Стройнорм“ ЕООД. Авторският надзор е на „Трансконсулт – 22“ ООД.

До края на 2018 г. – рехабилитиран път между Габрово и Севлиево

„До края на 2018 г. Габрово ще има съвременна инфраструктура, рехабилитиран път между Габрово и Севлиево и, надявам се, и дългоочаквания обход, който е един огромен инвестиционен проект и може би най – трудния обект за изпълнение в АПИ към този момент. Инвестициите, заложени в Оперативна програма „Региони в растеж“ за този участък от 27 км, ЛОТ 11 и ЛОТ 12, са на стойност от около 23 млн. лв, с което се надявам този важен път за Габрово, Севлиево и всички българи, които посещават Шипка и историческите места в област Габрово да имат една съвременна инфраструктура. На строителите пожелавам бърза работа, на надзорниците стриктен контрол, а на всички Вас, с извинение, че ще има затруднения по временните организации, търпение, заради пречките в трафика на движение.“ Това заяви председателят на Управителния съвет на Агенция Пътна инфраструктура инж. Дончо Атанасов по време на церемонията по първа копка днес.

На мястото при старта на ремонта присъства и кметът на Габрово Таня Христова.

Коментари