Ремонтират пътната настилка в кв. „Радецки“ в Габрово

Строителни работи по обходния път на Габрово в района на кв. Радецки © Община Габрово

С полагането на първите асфалтови пластове от участъка, в рамките на един месец, ще бъде рехабилитирана пътната настилка в габровския квартал „Радецки“. Ще бъде направено и допълнително отводняване на места, където е необходимо. В началото на следващия месец ще бъде завършена и рехабилитацията на пътя на пътен възел Дядо Дянко. Ангажиментът е поет от изпълнителя на обекта, съобщават от Община Габрово.

Информацията идва, след като на 3 август след проливен дъжд се е активирало свлачище и се е свлякла пръст от насипа на строежа от трасето на обходния път. Вве от къщите, които са в непосредствена близост до строежа на пътя, са били засегнати от свляклата се земна маса, но изпълнителят на обекта своевременно е отреагирал с техника и е отстранил щетите. Свлачището беше причината за среща на институциите на 5 август.

В участъка от обходния път в квартал „Радецки“ строителните дейности още не са приключили. Тепърва предстои изграждането на облицовани окопи, монтаж на бетонови бордюри и отводнителни улеи, с които ще се реши проблемът с дъждовните води, споделят от местната администрация.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.