Ремонтират пътната настилка в кв. „Радецки“ в Габрово

Строителни работи по обходния път на Габрово в района на кв. Радецки © Община Габрово

С полагането на първите асфалтови пластове от участъка, в рамките на един месец, ще бъде рехабилитирана пътната настилка в габровския квартал „Радецки“. Ще бъде направено и допълнително отводняване на места, където е необходимо. В началото на следващия месец ще бъде завършена и рехабилитацията на пътя на пътен възел Дядо Дянко. Ангажиментът е поет от изпълнителя на обекта, съобщават от Община Габрово.

Информацията идва, след като на 3 август след проливен дъжд се е активирало свлачище и се е свлякла пръст от насипа на строежа от трасето на обходния път. Вве от къщите, които са в непосредствена близост до строежа на пътя, са били засегнати от свляклата се земна маса, но изпълнителят на обекта своевременно е отреагирал с техника и е отстранил щетите. Свлачището беше причината за среща на институциите на 5 август.

В участъка от обходния път в квартал „Радецки“ строителните дейности още не са приключили. Тепърва предстои изграждането на облицовани окопи, монтаж на бетонови бордюри и отводнителни улеи, с които ще се реши проблемът с дъждовните води, споделят от местната администрация.