След запитване от Габрово Daily: ВиК Габрово уточни какъв е режимът на водата за Севлиево и селата

Режим на водоподаването е въведен в Севлиево и севлиевските села от 7 ноември 2019 г. Това стана ясно от отговор на инж. Владимир Василев, управител на ВиК ООД – гр. Габрово, на официално запитване от Габрово Daily, направено на 11 ноември 2019 г. след въпроси от читатели на медията. Информацията за водния режим е налична вече и на сайта на водното дружество.

За Севлиево режимът на водата ще бъде от 22:30 часа до 5:00 часа на следващия ден, налягането във водопроводната мрежа на града ще бъде намалено и високите етажи на сградите ще имат нарушено водоснабдяване.

За селата, водоснабдявани от стоманения водопровод (Горна Росица, Батошево, Шумата, Душево, Кормянско, П. Славейков, Ряховците, Сенник и Хирево), вода ще се подава през ден от 17:00 часа до 8:00 часа на следващия ден.

За селата, водоснабдявани от етернитовия водопровод (Богатово, Търхово, Ловнидол, Крушево , Идилево, Добромирка и Буря), вода ще се подава 2 пъти в седмицата – вторник и събота.

Пускането и спирането на водата за всяко едно от селата се осъществява от водопроводчика на съответното населено място.

Водното дружество си запазва правото да променя и отменя режима на водоподаване съобразно промяната в климатичните условия.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.