Пътна полиция ще проверява камиони и автобуси

Полиция. Снимката е илюстративна. Pixabay

Полицията ще извършва засилени проверки на товарните автомобили и автобусите в цялата страна от 23 до 29 юли, съобщават от МВР Габрово.

Ще се проверява валидна ли е задължителната застраховка “Гражданска отговорност”, както и има ли винетен стикер за ползване на републиканските пътища.

Според полицията инцидентите на пътя с товарни автомобили и автобуси възникват поради неспазване на времето за почивка, превишаване на скоростта, употреба на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварването на автомобилите.

Операцията се провежда във всички държави членки на европейската организация на службите на Пътна полиция – TISPOL.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.