Габровци могат да предадат опасни отпадъци на 23 и 24 октомври

Габровци могат да предадат безвъзмездно опасни отпадъци от домакинствата си в специален пункт.

Опасните отпадъци, които ще бъдат приемани, са живаксъдържащи отпадъци; перилни и почистващи препарати и химикали; бои; мастила;  лакове; фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност); пестицити; киселини; основи; разтворители; фотографски химични вещества и смеси; опаковки, съдържащи остатъци от опасни вещества или замърсени с опасни вещества.

Пунктът за предаване на опасните отпадъци, ще бъде на следните места в Габрово:

23 октомври 2019 г., от 11:00 до 19:00 часа – пред Спортна зала „Орловец“;

24 октомври 2019 г., от 10:00 до 18:00 часа – паркинг на ул. „Христо Смирненски“ 16, срещу Медицински център „Хипократ“.

Опасните отпадъци от домакинствата замърсяват околната среда и влияят отрицателно върху здравето на хората. Те могат да поставят под риск живота на хората, животните и растенията – важно е да бъдат предадени за последващо обезвредяване. Кампанията се организира от Община Габрово.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.