Метър сняг на Шипка, проходът остава затворен

Проходът Шипка е затворен за движение. Снежната покривка там достига 1 метър, на места и повече, поради навявания. Има силен снеговалеж и вятър, температурата е -12°C.

Достъпът към местността Узана е силно затруднен поради силен снеговалеж и бурен вятър. Снежната покривка достига 60-70 см, а навяванията над 1 метър, температурата е -9°C.

Усложнена е зимната обстановка в Габрово в сутринта на 6 февруари 2020 г. Подробности за снегопочистването, електрозахранването и градския транспорт в Габрово и региона четете в статията на Габрово Daily тук.

Жълт код за снеговалежи днес

За 6 февруари е обявен отново жълт код за снеговалежи в област Габрово. Повече четете в статията на Габрово Daily тук.

Как да получите информация за актуалната пътна обстановка?

Как да получите информация за актуалната пътна обстановка, научете от статията на Габрово Daily тук.

В статията е използвана снимка от Шипченския проход, източник: БНТ

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.