Проходът Шипка и пътища в Севлиевско са затворени, към Узана – само с вериги

Шипченски проход остава затворен. Движението за местността Узана край Габрово се извършва само с вериги. Затворени са и три направления за движение в община Севлиево – път III 401 Кормянско – Петко Славейково; път III 403 Кормянско – Малък Вършец – Агатово – Крамолин и път III 3011 Горско Косово – Кормянско – Горско Сливово. Остава ограничението за тежкотоварни МПС над 12 тона за път I-4 София – Варна.

Снежната покривка в област Габрово е от 40 до 80 см, на Узана – 110 см, на Шипка – 110 см. Информацията беше оповестена от Областна администрация Габрово в 12:29 часа на 6 февруари 2020 г.

В 14:16 ч. от Община Габрово уточниха, че падналите дървета в района на с. Поповци вече са премахнати, но пътят за Узана продължава да е непроходим. Приоритетно към момента се почистват основните пътни артерии и главните пътища към селата, а със спирането на снеговалежа ще се обработят и второстепенните улици, посочиха още от местната администрация.

Как да получите информация за актуалната пътна обстановка?

Как да получите информация за актуалната пътна обстановка, научете от статията на Габрово Daily тук.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Няма бедстващи и пострадали в област Габрово (АКТУАЛНА ЗИМНА ОБСТАНОВКА на 6.02.2020)

7 февруари ще бъде неучебен ден в Габрово

6-7 февруари – неучебни за училища и детски градини в селата в Севлиевско

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.