Общински пътнически транспорт Габрово © Община Габрово

Намаляват се курсовете на градския и междуградския транспорт в Габрово

От 17 март Общински пътнически транспорт Габрово намалява курсовете на автобусите от междуградския, междуселищния и вътрешноградския транспорт.

Решението е на Общинския кризисен щаб при бедствия и аварии в Габрово и е във връзка с извънредното положение у нас и борбата с разпространението на новия коронавирус COVID-19, съобщават от Община Габрово.

Транспорт в град Габрово

Намаляват се курсовете в ненатоварените часове на деня, които в основната си част се ползват от възрастни хора. Честотата на преминаване на градския транспорт в пиковите часове на деня ще се запази, за да се осигури превоза на гражданите до работните им места.

Разписание на вътрешноградските линии в работни дни

Разписание на вътрешноградските линии в почивни дни

Междуселищен транспорт до селищата в община Габрово

Поради изпълнение на курсове с малък или нулев пътникопоток разписанието на междуселищния транспорт е следното.

Междуградски транспорт

Курсовете и часовете на междуградския транспорт към София, Велико Търново и Севлиево са следните:

Габрово – София  – 7:15 (работни дни); 12:00 (почивни дни)

София – Габрово  – 17:00 (всички дни)

Габрово – Велико Търново – 7:30; 16:30

Велико Търново – Габрово – 9:00; 18:00

Габрово  – Севлиево (директно) –  16:30 /работни дни/

Габрово – Севлиево (обиколно през селата) – 6:00; 8:00; 12:00; 16:00; 18:00

Дружеството прави ежедневно преброяване на пътниците и е в готовност да възстанови нормалното си разписание при нормализиране на ситуацията.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.