Кампанията за пролетно почистване в Габрово е с удължен срок заради лошото време

Кампания на Община Габрово „Пролетно почистване 2017: Обери боклука“

Кампания на Община Габрово „Пролетно почистване 2017: Обери боклука“

Община Габрово удължава периода на кампанията „Пролетно почистване 2017: Обери боклука“ до 30 април 2017 г. включително. Причината са лошите метеорологични условия, съобщават от общината. На 20 април Габрово осъмна, побеляло от сняг.

Всички участници, регистрирани в кампанията, имат възможността да организират почистването на посочените зони и през следващата седмица. Събраните отпадъци е необходимо да бъдат поставени до съдовете за отпадъци или да бъде подадена информация на телефона за регистрация в кампанията.

Удължен е срокът за регистрация

Удължава се и периодът за регистрация в инициативата – до 28 април 2017 г. Всеки може да се регистрира за участие на тел. 066 818 437 или на e-mail: v.ivanov@gabrovo.bg, като посочи деня, мястото, което ще почиства и числеността на екипа си.

Община Габрово осигурява чували и ръкавици за гражданите, както и транспортиране на отпадъците. Активните участници в кампанията ще получат компост, който могат да използват за облагородяването на цветни или зеленчукови градини.

Специално за кампанията Община Габрово създаде ГИС приложение, посветено на пролетното почистване 2017 г. В него са отбелязани точното местоположение на зоните за почистване, лицата или организациите, заявили интерес и броя на участниците в почистването на всяко място. За ГИС приложението може да научите подробности тук.

 

Коментари