Обучение на КНСБ Габрово за безработни по проект "Ние също можем"

15 безработни от Габрово преминаха обучение за социални асистенти по проект на КНСБ

Обучение на КНСБ Габрово за безработни по проект "Ние също можем"
Обучение на КНСБ Габрово за безработни по проект „Ние също можем“ © КНСБ Габрово

15 безработни лица от Габрово получиха удостоверения за социални асистенти по проект „Ние също можем” на КНСБ Габрово. С това приключи първият етап на проекта – обучение, а от настоящия месец част от лицата ще влязат в заетост на пълен работен ден за три месеца като социални асистенти в Дом за възрастни хора с физически увреждания – Габрово.

В продължение на 38 учебни дни петнадесет безработни лица на възраст над 50 години, продължително безработни и лица с увреждани от Габрово преминаха курс по ключова компетентност „Обществени и граждански компетентности” и  обучение по част от професията „Социален асистент”, специалност „Подпомагане на възрастни”. След успешно полагане на изпит по теория и практика безработните получиха удостоверения за професионална квалификация.

Преди броени дни 15 безработни лица от Дряново също получиха своите удостоверения по проекта на синдиката, съобщават от Регионалния съвет на КНСБ – Габрово.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.