Паметник на свободата, Шипка. Източник: Община Габрово

Вход свободен за Паметника на Шипка на 3 март (ПРОГРАМА – Габрово и Шипка)

ОБНОВЕНО: Отменя се официалният ритуал на Шипка за 3 март

Програмата за 3 март в Габрово не се отменя, автобуси до Шипка също ще има

На 3 март 2020 г. България чества 142 години от Освобождението си от османско владичество. Вижте подробности за тържествената програма в Габрово и на Шипка.

Ще бъде осигурен транспорт с автобуси от Габрово до Шипка на цена за двупосочния билет 5 лв. Тръгването от площад „Възраждане“ в Габрово е от 8:00 ч., а връщането обратно от Шипка – от 13:30 ч.

8:30 ч. Панихида

Храм „Успение Богородично“ в Габрово

9:00 ч. Издигане на националното знаме

площад „Възраждане“

11:00 ч. Тържествено отбелязване на 142 години от Освобождението на България

Паметник на свободата, връх Свети Никола

На 3 март Паметникът на свободата ще бъде отворен за посещение след приключване на официалната част. Входът ще е безплатен, а работното време – удължено до 18:00 часа.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Ограничава се движението през прохода Шипка за 3 март

Жълт код за силен вятър на 3 март в областите Габрово, Велико Търново и Ловеч

В статията е използвана информация от Община Габрово и Парк-музей „Шипка-Бузлуджа“.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.