Полицията въвежда правила за паркиране на Шипченския проход за 3 март

Паметникът на ШипкаСпециални правила за паркирането на личните автомобили по пътя Габрово – Шипка се въвеждат от полицията за тържественото честване на Националния празник 3 март 2018 г. на Шипка, съобщават от МВР Габрово.

Паркирането на автомобилите ще става по разпореждане на полицейските екипи. В Шипченския проход служители на пътна полиция ще указват точното паркомясто за всеки автомобил. След  паркиране, гостите на тържествата е необходимо да вземат личните си вещи и да не оставят в автомобила ценни предмети, документи и пари. Превозните средства трябва да бъдат заключени.

Придвижването към върха ще се осъществява плътно вдясно по пътното платно, като пешеходците са длъжни да се съобразяват с преминаващите автобуси от организирания транспорт и автомобилите на официалните гости на тържествата. Недопустимо е, след като на водача е посочено конкретно паркомясто, той да продължи движението си към върха, тъй като ще бъде върнат обратно от следващия полицейски пост, като по този начин ще се затрудни придвижването на останалите гости.

Движението през Шипченският проход ще бъде ограничено на 2 и 3 март

В началото на Шипченския проход – в района на кантон „Любово”, полицейски служители ще предоставят на всеки водач на МПС информация относно създадената организация на движение.

Пътят от Габрово през Шипченския проход до Паметника на свободата на Шипка  ще бъде затворен за движение на моторни превозни средства от 20.00 ч. на 2 март до 18.00 ч. на 3 март 2018 г. ПОВЕЧЕ ЗА ОГРАНИЧЕНИЯТА НА ДВИЖЕНИЕТО ПРЕЗ ШИПЧЕНСКИЯ ПРОХОД НА 2 И 3 МАРТ ЧЕТЕТЕ ТУК

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Вижте програмата за 140-годишнината от Освобождението за 3 март 2018 г. на Шипка

От Габрово до Шипка и обратно ще бъдат осигурени автобуси, повече подробности може да прочетете тук.