Пощенска марка с лика на Дан Колов

Пускат пощенска марка с лика на Дан Колов за 125-годишнината от рождението му

Пощенска марка с лика на Дан Колов
Пощенска марка с лика на Дан Колов

Пощенска марка и пощенски печат с лика на Дан Колов ще бъдат пуснати в употреба от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Официалната церемония ще се състои на 19 декември 2017 г. от 11:00 ч. в къщата-музей на Дан Колов в родното му село Сенник, съобщават от Община Севлиево.

Изданието е дело на световноизвестния български художник акад. Иван Газдов, който е носител на “Златен век” на Министерството на културата и участва в над 200 изложби, а самостоятелните му експозиции са повече от 50.

Дан Колов – вечната легенда

Поводът е отбелязването на 125-та годишнина от рождението на Дан Колов. Един от най-великите български спортисти за всички времена е роден на 27 декември 1892 г. в севлиевското село Сенник, а рожденото му име е Дончо Колев Денев.

От печат излезе и книгата “Дан Колов – вечната легенда”, чийто автор е Нено Николов. В продължение на 50 години той събира информация за прочутия борец. Творбата съдържа множество невиждани досега фотографии и разкази на хора, които са го познавали лично.

125 години Дан Колов: „Чувствам се силен, защото съм българин“

Честванията по случай 125-та годишнина от рождението на един от най-великите спортисти за всички времена започнаха миналия месец в родното му село и бяха организирани от Община Севлиево, съвместно с кметството на с. Сенник и НЧ “Климент Охридки – 1899”.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.