Почина мъж от Габрово с COVID-19, нови 3 случая в Габрово и Севлиево

54-годишен мъж от Габрово с COVID-19 е починал, съобщават от Регионалната здравна инспекция. Мъжът е бил хоспитализиран в Инфекциозно отделение на МБАЛ „Д-р Т.Венкова“ Габрово на 9 юли 2020 г. Причината за смъртта е остра дихателна недостатъчност вследствие на двустранна пневмония.

На 15 юли 2020 г. в РЗИ Габрово са съобщени три потвърдени нови случаи на COVID-19 при трима мъже от Габрово и Севлиево.

Първият случай е на мъж на 51 години от Габрово, който е изследван като контактен на починалото лице. Към момента мъжът е в добро общо състояние, със загуба на обоняние, афебрилен.

Вторият случай е на мъж на 56 години от Габрово, който също е изследван като контактен на починалото лице. Към момента мъжът е в добро общо състояние, афебрилен.

И двамата са поставени в задължителна 14-дневна домашна изолация и провеждат домашно лечение.

Третият случай е на мъж на 53 години от Севлиево, който е изследван поради повишена температура, кашлица и лек задух. Не съобщава за директен контакт с починалото лице. На 15 юли 2020 г. е хоспитализиран в Инфекциозно отделение на МБАЛ „Д-р Т. Венкова“ гр. Габрово.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.