Пожарът край Трявна е овладян, над 100 доброволци се включиха

Пожарът край Трявна, за който Габрово Daily ви съобщи вчера, е овладян. Над 100 доброволци са се включили в гасенето на огъня. Няма пострадали хора и материални щети.

От РДПБЗН – Габрово съобщават подробности за двата пожара край Трявна на 13 ноември 2019 г. В 12:07 ч. е получено съобщение за запалени сухи треви и храсти в землището на с. Кисийци, община Трявна. Отзовали са се 1 противопожарен автомобил и 3 – ма пожарникари от РСПБЗН – Трявна. В 13:36 ч. е получено съобщение отново за запалени сухи треви и храсти, но в землището на тревненското село Черновръх. Участвали са 4 противопожарни автомобила и 10 пожарникари от РСПБЗН – Трявна. От двата пожара няма нанесени материални щети.

Във Фейсбук страницата си кметът на Трявна Силвия Кръстева публикува тази сутрин благодарност към огнеборците и доброволците:

„Благодаря на всички, които се включиха в борбата с огнената стихия! Благодарност за изключителния професионализъм, бързата реакция и адекватните действия на екипите на РС „Пожарна безопасност и защита на населението“, Гражданска защита и местното доброволно формирование за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях.

Големият пожар обедини хората в името на доброто на Трявна. След апел в социалните мрежи се отзоваха и над 100 доброволци, чиято помощ беше от изключително значение.

Респект, поклон и благодарност към всички участници!“

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.