Ученици от ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ с ІV място от национално състезание по първа помощ

© БЧК Габрово

Четвърто място спечели Ученическият екип по първа помощ на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ от национално състезание. Младите габровци Виктория Христова, Мария Гьопсалиева, Гергана Гинева и Йордан Стоянов се състезаваха с още 25 отбора. ХХІХХ национално състезание на Ученическите екипи по първа помощ се проведе на 3 юни в НУЛЦ на БЧК – с. Лозен.

Участниците преминаха през 26 теоретични и практически пункта, където трябваше да покажат своите умения за оказване на първа помощ при производствена авария, пътно-транспортно произшествие и др, както и да покажат знанията си, свързани с червенокръсткото движение-  -история, принципи и дейности.

За отличното представяне на отбора огромна заслуга имат членовете на Младежки авариен екип – Габрово Маргарита Горанова и Александър Иванов, които в продължение на половин година работиха усилено за подготовката на УЕПП, съобщават от БЧК Габрово.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.